fbpx
Сьогодні
12:37 02 Кві 2023

Рішення для відбудови: урбаніст з Данії розробляє для Миколаєва концепцію велосипедної інфраструктури

English version here

Фото: Агенція розвитку Миколаєва

Для Миколаєва вирішив розробити концепцію велосипедної інфраструктури данський урбаніст, велоактивіст, режисер та блогер Мікаель Колвілль-Андерсен разом зі своєю командою.

Про це повідомляє у Фейсбуці Агенція розвитку Миколаєва, пише Рубрика.

У чому проблема?

Через ворожі обстріли, яких завдавав ворог по Миколаєву до моменту деокупації Херсонщини, у місті були знищені десятки автомобілів та громадського транспорту. Багато хто з містян пересіли на велосипеди. Але Миколаїв не має велосипедної інфраструктури.

Яке рішення?

"Мікаель завітав до Миколаєва із пропозицією допомогти з розробкою концепції велосипедної інфраструктури – аби зробити місто дружнім для велосипедистів, де велорух зможе розвиватися за європейським прикладом", розповідають в повідомленні.

Миколаїв, велосипедна інфраструктура

Фото: Агенція розвитку Миколаєва

Як це працює?

Зазначили, що урбаніст з командою працює над концепцією вже два місяці. Очікують,що надалі він комунікуватиме з урядом Данії з питання підтримки реалізації цього проєкту.

Миколаїв, велосипедна інфраструктура

Фото: Агенція розвитку Миколаєва

Нагадаємо, що раніше Колвілль-Андерсен допомагав в отриманні велосипедів для миколаївських волонтерських штабів у рамках ініціативи #BikeForUkraine.

Як нагадують в Агенції розвитку Миколаєва, Мікаель Колвілль-Андерсен веде блог на Ютубі The Life-Sized City та є автором програми "Життя у великому місті" на каналі Travel+Adventure.

Нагадаємо. що 29 листопада у Київ доставили 300 з 470 велосипедів, які зібрали серед громадян Євросоюзу представники Європейської Комісії в межах міжнародної кампанії #BikesForUkraine.

Їх передали волонтерам і волонтеркам, які розвозять гуманітарну допомогу, а також персоналу критично важливих служб у містах і громадах України, які постраждали від російської військової агресії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: