fbpx
Сьогодні
14:31 31 Бер 2023

Міністр оборони України розповів послам ЄС, чого не вистачає для ефективного контрнаступу

English version here

Фото: Рубрика

Міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з делегацією комітету Євросоюзу з питань політики та безпеки заявив, що Україні для контрнаступу проти російських загарбників необхідні важка техніка та підготовка резервів.

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Олексій Резніков 30 березня провів зустріч із делегацією комітету Європейського Союзу з питань політики та безпеки на чолі із головою комітету Дельфіною Пронк.

Міністр оборони поінформував європейських партнерів про поточний стан ситуації на передовій, зокрема на північному, східному та південному напрямках.

Окрему увагу акцентовано на наданні Євросоюзом допомоги Силам оборони України і професійній підготовці українських військовослужбовців за кордоном.

"Щиро вдячний вашим країнам за системну підтримку і здійснену роботу. Завдяки постачанню західного озброєння ЗСУ мають успіхи на полі бою. Проте ми готуємось до контрнаступальної операції, тому Україні необхідні, насамперед, важка техніка та підготовлені резерви.

Ми зацікавлені у проведенні тренувань українських військових на всіх рівнях: від індивідуальної підготовки солдата до колективних навчань підрозділів бригадного рівня. Я особисто переконався, що українські захисники і захисниці мають високий бойовий дух. З впевненістю кажу, що наші хлопці й дівчата готові продовжувати боротьбу за Україну", – сказав Резніков.

Резніков також зазначив, що питанню постачання зброї та її обліку приділяється дуже прискіплива увага в Міноборони та ЗСУ.

Він ознайомив іноземних гостей із запровадженою в Міністерстві оборони логістичною програмою LOGFAS, якою користуються всі члени НАТО, і яка дозволяє моніторити постачання Україні озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

Міністр оборони також висловив сподівання, що Вільнюський саміт НАТО засвідчить, що Україна є не лише надійним партнером Альянсу, а й країною, яка добре вивчила російського агресора і вміє воювати проти нього.

Посли всіх 27 країн-членів ЄС уперше за 400 днів повномасштабної війни відвідали Україну.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: