fbpx
Сьогодні
16:25 30 Бер 2023

Французький суд відхилив запит про екстрадицію Жеваго до України

У французькому місті Шамбері суд відмовив українській стороні в екстрадиції українського бізнесмена Костянтина Жеваго.

Про це пише пресслужба Жеваго в коментарі УП.

Зазначили, що суд увалив рішення 30 березня. Це сталося "після ретельного розгляду всіх матеріалів справи, з урахуванням усіх доказів та аргументів, які надала сторона захисту".

Ухвала французького суду "підтверджує, що справа проти нього є політичною і не має юридичного підґрунтя". У цьому переконаний Жеваго.

Джерело УП в правоохоронних органах також підтвердило це та заначило, що ухвалення відмови відбулося судом у Шамбері.

"Українська правда" звернулася за коментарем до Державного бюро розслідувань та ОГП.

Нагадаємо, що екстрадиційний запит про видачу Жеваго був поданий українською стороною, зокрема Офісом генерального прокурора та Державним бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату коштів банку "Фінанси та кредит".

Довідка

27 вересня 2019 року Жеваго повідомили про підозру у рамках розслідування кримінального провадження про розтрату $113 млн коштів банку "Фінанси та кредит". Також підозри оголосили низці топменеджерів банку.

9 жовтня 2019 року повідомлялося, що бізнесмена оголосили в розшук по Україні. У липні 2021 року ДБР повідомило, що Жеваго оголошено у міжнародний розшук Інтерполу.

27 грудня 2022 року поліція Франції затримала Жеваго на гірськолижному курорті Куршевель. Суд у Шамбері за поданням ДБР виніс рішення про екстрадиційний арешт Жеваго.

Мільярдер у суді заявив, що справа проти нього є політичною. Жеваго запропонував внести заставу в мільйон євро, а також інші гарантії. Суд надав йому таку можливість.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: