fbpx
Сьогодні
08:25 26 Бер 2023

Битва за Маріуполь - символ незламності: петиція про започаткування дня захисників цього міста набрала 25 тис. голосів

Заклик започаткувати 20 травня як день вшанування захисників Маріуполя виклали у петиції, яка набрала за два дні понад 25 тис. голосів.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт Глави держави.

Зазначимо, що відповідна петиція з'явилася на сайті президента 23 березня. Її ініціаторка – Катерина Прокопенко, дружина командира полку "Азов", Героя України Дениса Прокопенка.

За два дні петиція набрала понад 25 тис. голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

У петиції наголошують, що "битва за Маріуполь стала для українців символом незламності".

Авторка додає, що завдяки хоробрості його захисників вдалося "відтягнути велике угрупування ворожих сил на півдні країни" і "не дати противнику повноцінно розвинути успіх на інших ділянках фронту".

Також вона наголошує, що сотні загиблих, поранених і полонених бійців своїми відчайдушними діями довели, що заслуговують на пам'ятний день.

Довідка

Саме 20 травня тисячі оборонців "Азовсталі" вийшли з обстрілюваного меткомбінату за наказом зберегти життя, який передало вище командування. Після виходу захисники Маріуполя потрапили до російського полону.

6 червня Президент Володимир Зеленський сказав, що у полоні знаходяться понад 2,5 тис. українських військовослужбовців із заводу "Азовсталь".

Українські військові понад 80 днів тримали оборону Маріуполя. 16 травня розпочалась евакуація українських захисників із заблокованого російськими загарбниками заводу "Азовсталь", яка тривала кілька днів.

Після виведення українських військових з "Азовсталі", згідно з домовленостями, вони очікують на обмін.

У Центрі стратегічних комунікацій поінформували, що останнім акордом "денацифікації" України рф планує так званий суд над бійцями "Азову".

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: