fbpx
Сьогодні
10:20 21 Бер 2023

Комітет Верховної Ради підтримав призначення Лісового на посаду міністра освіти та науки

Фото: vikna.tv

Призначення директора Національного центру "Мала академія наук" Оксена Лісового на посаду міністра освіти та науки підтримав комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій.

Про це повідомив голова комітету Сергій Бабак.

Як повідомляють, з червня 2010 року Оксен Лісовий обіймає посаду директора Малої академії наук. У вересні 2012 року він здобув ступінь кандидата філософських наук (філософська антропологія, філософія культури), а в грудні 2015-го — звання доцента.

У січні 2021 року президент Володимир Зеленський надав Лісовому почесне звання "Заслужений працівник освіти України".

Навесні 2022 року Оксен Лісовий став добровольцем 95-ї бригади Десантно-штурмових військ.

"Я виконую всі бойові завдання командира підрозділу, але не отримую заробітну плату від ЗСУ, а зберігаю своє основне місце роботи. Службові обов'язки я виконую дистанційно", — зазначив він для видання "Вікна". 

Фото: vikna.tv

Що відомо про Лісового?

Він народився на Київщині 21 липня 1972 року в сім'ї Василя та Віри Лісових. Того місяця його батько виступив із відкритим листом на захист заарештованих шістдесятників.

За це Василя Лісового засудили до 7 років ув'язнення у таборах суворого режиму та трьох років заслання за "антирадянську агітацію і пропаганду".

Як розповідали у Малій академії наук, свій перший бізнес, автозаправну станцію, Оксен Лісовий відкрив у 23 роки. Він розпочав із $200, які позичив у батьків.

Педагогічну практику розпочав у 17 років, викладаючи художні дисципліни в гуртках при школах та фехтування в скаутській організації "Січ", історичному клубі КНУ імені Тараса Шевченка та Києво-Могилянському колегіумі.
Має фах гончара з присвоєнням 3-го професійного розряду.
На початку створення НЦ "МАНУ", у 2004 році сформував команду із 6-ти людей. Усі вони донині працюють, а окрім них ще близько 350 методистів, педагогів, науковців, інженерів. Зараз в НЦ "МАНУ" є 5 освітніх центрів, 5 внутрішніх підприємств та одна наукова установа.
Нагадаємо, що Верховна Рада 20 березня проголосувала за звільнення міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. "За" проголосували 295 народних депутатів, ще один виступив проти та пʼятеро утрималися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: