fbpx
Сьогодні
12:28 14 Бер 2023

Виклик Tesla у галузі електромобілів: Volkswagen збільшує інвестиційний план до €180 мільярдів

Німецький автовиробник Volkswagen AG збільшив свій п'ятирічний інвестиційний план до 180 млрд євро, таким чином кинувши виклик лідерству Tesla у галузі електромобілів.

Про це пише Bloomberg.

Як зазначають у виданні, попереднє оновлення поточних інвестицій VW показало, що автовиробник інвестував 89 мільярдів євро в нові технології. Це становило трохи більш ніж половина від загальної суми на той час.

Компанія заявила, що понад дві третини від загальної суми, а це 122 млрд євро, підуть на програмне забезпечення та електромобілі,.

"Ми поставили перед собою чіткі та амбітні цілі й прийняли необхідні рішення для оптимізації процесів", – сказав генеральний директор компанії Олівер Блюм.

Цей рік "стане вирішальним для виконання стратегічних цілей і прискорення прогресу в усій групі", додав він.

Фото: Кріштіан Бочі/Bloomberg

Інвестори очікують, що Блюм розповість більше про свої стратегічні пріоритети після того, як він зосередився на виправленні хаотичного просування програмного забезпечення компанії та ретельному аналізі дорогих проєктів.

Нагадаємо, що Олівер Блюм став генеральним директором компанії у вересні.

У понеділок Volkswagen оголосив про плани побудувати завод з виробництва акумуляторів у Канаді. Це перший завод за межами Європи. Компанія прагне прискорити розширення на ключовому ринку США, що також включає новий завод з виробництва електромобілів у Південній Кароліні вартістю 2 мільярди доларів.

У концерні пояснили зростання витрат своїми зусиллями з виробництва акумуляторів, які включають шість заводів у Європі, а також забезпеченням сировиною для живлення електромобілів.

Очікують, що до кінця десятиліття обсяг продажу акумуляторного бізнесу PowerCo компанії складе понад €20 млрд, кажуть у VW.

При цьому концерн також інвестує в Китай, який є найбільшим ринком для нього, щоб:

  • підвищити конкурентоспроможність місцевих моделей,
  • зупинити скорочення частки ринку, особливо серед електромобілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: