fbpx
Сьогодні
17:02 09 Бер 2023

ЄС допоможе Україні відновити енергетичну інфраструктуру, - народна депутатка

«Як членкиня Комітету з питань економічного розвитку, голова підкомітету з питань регуляторної політики, була присутня на круглому столі «Виклики для економіки України та Литви в умовах війни – шукаймо кращі економічні рішення разом», – розповідає Ганна Лічман.

Спільний круглий стіл, який організував Комітет з питань економічного розвитку та Комітет з економіки Сейму Литовської Республіки за участі Посольства Литовської Республіки в Україні відбувся 2-4 березня у Львові, повідомляє пресслужба Верховної Ради України.

«Під час обговорень Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас анонсував виділення Литвою 12 млн євро на відновлення енергетичної інфраструктури України.

Також на днях Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн анонсувала надання Україні вже незабаром першої партії у 5700 сонячних панелей, вироблених у Європі за підтримки Європейського інноваційного фонду.

Панелі зможуть покрити понад 11 тис. кв м дахів громадських будівель, і, таким чином, забезпечити електроенергією школи, госпіталі та пожежні депо. Вона зазначила, що Єврокомісія допомагатиме Україні з постачанням енергетичного обладнання, відновленням пошкодженої інфраструктури та впровадженням і розвитком відновлюваної енергії», – зазначила Лічман.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: