fbpx
Сьогодні
12:15 09 Бер 2023

Попри заяву грузинської влади про відкликання скандального закону протести будуть продовжені

Фото: IPN

Грузинська опозиція має намір знову зібратися на акцію протесту в центрі Тбілісі 9 березня, попри заяву керівної партії про відкликання з парламенту скандального законопроєкту про "іноагентів", та мітингувати, доки Грузія не візьме "гарантований прозахідний курс".

Про це заявив на брифінгу член партії "Гірчі – Більше свободи" Цотне Коберідзе, повідомляє видання SOVA.

Опозиціонер заявив, що мітинг розпочнеться о 19:00 на проспекті Руставелі.

Протестувальники вимагають ясності від влади. Оскільки не зрозуміло, як саме правляча партія планує відкликати законопроєкт "Про агентів іноземного впливу". Окрім того, закликають також негайно звільнити всіх затриманих демонстрантів.

"Сьогодні неодмінно буде акція! Є багато молодих людей, які не довіряють "Грузинській мрії" і вважають, що гарантом зближення країни із Заходом є ми", – заявив Коберідзе.

Зі слів опозиціонера, протести не припиняться, поки Грузія не візьме "гарантований прозахідний курс".

"Ми не віримо російській мрії (партії влади "Грузинська мрія". – ред.) на слово, бо вони неодноразово "кидали" наше суспільство. Тому важливо робити щось, а не давати обіцянки.

Це не можна вважати досягнутою перемогою, особливо на тлі того, коли десятки молодих людей заарештовані, а місцеперебування багатьох невідоме.

Усі вони мають бути звільнені. Наша протестна хвиля і боротьба не припиняться, доки не буде гарантована європейська перспектива Грузії", – наводить "Перший канал" слова депутата опозиційного "Національного руху" Іраклія Фавленішвілі.

Нагадаємо. що після бурхливих протестів 7 і 8 березня керівна партія Грузії оголосила, що вирішила відкликати скандальний законопроєкт про "іноагентів".

Як повідомляли, за два дні протестів у Тбілісі співробітники МВС Грузії затримали 134 людини.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: