fbpx
Сьогодні
10:08 09 Бер 2023

Після протестів керівна партія Грузії оприлюднила заяву про відкликання законопроєкту щодо "іноагентів"

Фото: GETTY IMAGES

Політична рада "Грузинської мрії", "Сили народу" та парламентської більшості оприлюднила спільну заяву, в якій мова йде про відкликання підтриманого ними законопроєкту про іноземних агентів, який називають "російським законом".

Про це повідомляє канал Mtavari, пише ЄП.

У заяві зазначили, що відбулися консультації між політрадою "Грузинської мрії", "Сили народу" та членами парламентської більшості щодо поточних політичних процесів навколо закону "Про прозорість іноземного впливу".

"Ми бачимо, що прийнятий законопроект викликав розбіжності в суспільстві. Машина брехні змогла представити законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину громадськості.

До законопроєкту був прикріплений неправдивий ярлик "російського закону", а його ухвалення в першому читанні було представлено в очах частини суспільства як відхід від європейського курсу", наголосили у заяві.

Як повідомляють, "враховуючи все вищевикладене, як влада, відповідальна перед кожним членом суспільства, ми прийняли рішення беззастережно відкликати законопроєкт".

"Ми повинні максимально дбати про мир, спокій та економічний розвиток в нашій країні, а також про прогрес Грузії на шляху європейської інтеграції. Тому необхідно витрачати енергію кожного нашого співгромадянина не на протистояння, а на розвиток країни в правильному напрямку", заявили у "Грузинській мрії".

При цьому у владі планують після того як емоційний фон вщухне краще пояснити суспільству, для чого був цей законопроєкт.

"Грузія буде підтримувати мир і стабільність і продовжуватиме рухатися до Європи з гідністю, що є принциповим вибором грузинського суспільства", підкреслили в заяві.

Довідка

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії несподівано ухвалив у першому читанні закон про "іноагентів", що подібний до російського законодавства, спрямованого за обмеження західного впливу.

Це викликало спонтанні протести та сутички під парламентом.

У столиці Грузії Тбілісі під час учорашньої акції протесту правоохоронці затримали 66 осіб.

Протягом усієї ночі з 8 на 9 березня у Тбілісі також відбувалися протести проти закону про "іноагентів", а силовики їх розганяли.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: