fbpx
Сьогодні
13:06 05 Бер 2023

Маляр: росія активізувала покарання, оскільки через масові втрати окупанти не бажають йти у наступ

Медичні заклади на тимчасово окупованій території України переповнені важкопораненими загарбниками, солдатів майже не евакуюють для лікування до рф. На цей час російсько-окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат у живій силі.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зі слів військової, росія приховує відомості про кількість росіян, померлих від отриманих ран. Тому їхній облік ведуть винятково російські військові медики.

Водночас інформація про реальні втрати росіян швидко розповсюджується серед військовослужбовців та деморалізує особовий склад.

Зокрема, добровольчий "козачий загін", який мав посилити 155-ту окрему бригаду морської піхоти Тихоокеанського флоту рф, відмовляється брати участь у наступі та виконувати накази некомпетентного командування.

Така тенденція спостерігається й в інших підрозділах.

"У зв'язку з цим командування російських окупаційних військ активізувало проведення заходів примусового та карального характеру, намагаючись покращити стан військової дисципліни та запобігти випадкам масового залишення районів ведення бойових дій", підкреслила Маляр.

Нагадаємо, що "Козачі батальйони" — це добровольчі військові підрозділи. російська пропаганда використовує поняття "козацтво" для збільшення патріотичного настрою та залучення військових до війни на Донбасі.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку понад 153 100 вояк, лише за минулу добу понад 900 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: