fbpx
Сьогодні
13:22 04 Бер 2023

Підготовка до НМТ: оприлюднили тренувальний тест з математики, який вже можна пройти вступникам

Для підготовки до Національного мультимедійного тесту вступники 2023 року вже можуть пройти демонстраційний тест з математики.

Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

"Як під час проходження демонстраційного тесту, так і на реальному тестуванні ви зможете вибирати послідовність виконання завдань", – повідомляють фахівці.

Також розповіли, що за потреби можна також:

  • повертатися до того чи іншого завдання,
  • змінювати варіант відповіді.

Після завершення роботи учасник отримаєте результат тестування.

Як повідомили в УЦОЯО, інтерфейс тестувальника відрізняється від того, який буде на реальному НМТ. Проте за структурою, типами завдань, тривалістю їх виконання демонстраційний варіант аналогічний вступному тесту.

"Під час реального тестування у вас буде змога користуватися довідковими матеріалами (формулами), тож і тепер рекомендуємо працювати над завданнями з опертям на них", – зауважують в УЦОЯО.

Якщо у вас на цей час повільний інтернет або немає можливості працювати протягом години за гаджетом, можна завантажити файл із демонстраційним варіантом тесту з математики на свій пристрій.

Тоді виконати завдання і звірити свої відповіді з правильними.

Нагадуємо, цьогорічні вступники також можуть пройти демонстраційний тест НМТ з української мови.

Формат екзамену у 2023

Як і попереднього року, тестування відбуватиметься у форматі національного мультипредметного тесту. Тест, що триватиме 3 години, міститиме 3 предмети, два з яких – обов'язкові, а ще один школярі обирають самостійно. В обов'язковому порядку майбутні студенти мають складати частину тесту з української мови та математики. Ще один предмет можна обрати серед тих, ЗНО з яких можна було складати за звичайних умов.

У чому головна відмінність такого формату екзамену? Лише в ньому, у форматі, насправді. Проте для кожної дисципліни буде виділено менше завдань, а це означає, що часу для їхнього виконання також буде менше, а знання мають бути щільнішими.

Проте є і хороші новини: НМТ буде повністю відповідати чинним програмам ЗНО з усіх предметів.

Варто лише зазначити, що в тестування ввійдуть завдання з української мови (без звичної для всіх літератури та написання відкритого письмового завдання). У всьому іншому частина НМТ з української мови відповідатиме ЗНО з української мови, а підготовка до блоку НМТ з математики має бути така ж, як і підготовка до ЗНО з математики. І OptimaAcademy краще за всіх може допомогти майбутнім випускникам і випускницям підготуватися як до обов'язкових предметів, так і до предмета за власним вибором!

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: