fbpx
Сьогодні
10:14 02 Бер 2023

У британській розвідці вважають, що погода ймовірно надає перевагу українським воїнам у боях за Бахмут

English version here

На Донеччині погіршення умов для пересування по місцевості у районі міста-фортеці Бахмута ймовірно може дати перевагу українським захисникам.

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 2 березня.

Фахівці вважають, що у той час як українські війська продовжують обороняти Бахмут підвищення температури призведе до багнистих умов та бездоріжжя. Це буде обмежувати пересування по пересіченій місцевості.

Британські розвідники наголосили, що погане пересування по пересіченій місцевості зазвичай дає певну військову перевагу силам, що обороняються.

На цей час денна температура ґрунту в цьому районі підвищилася і зараз значно перевищує температуру замерзання. Як і з середини лютого 2023 року, нічні заморозки та денні відлиги залишаються ймовірними до наступного тижня.

"Майже напевно, що наприкінці березня, після останньої відлиги, пересування по місцевості буде найгіршим. Це додасть додаткових труднощів наземним операціям і ускладнить пересування важкої бронетехніки по бездоріжжю, особливо по розпушеному ґрунту на Бахмутському напрямку", підкреслили у британському огляді.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр наголошувала, що ситуація у Бахмуті "напружена і складна і ми не приховуємо, що йдуть запеклі бої".

Вона додала, що на Бахмутському напрямку ворог намагається зібрати найманців з ПВК "Вагнер", бо регулярні війська рф вже виснажені та демотивовані.

Як писала Рубрика, речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий повідомив, що українські оборонці не збираються відступати з донецького Бахмута.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: