fbpx
Сьогодні
19:20 24 Лют 2023

"Естонія – це не тільки країна з великим серцем, а й країна дуже сміливих людей": народний депутат Пушкаренко виступив перед парламентом Естонії

Народний депутат України, керівник міжпарламентської групи співробітництва Арсеній Пушкаренко виступив перед парламентом Естонії Рійгікогу – на останньому засіданні цього скликання

Про це він розповів на своїй сторінці Facebook.

У своєму виступі народний подякував Естонії за рішучу підтримку України — політичну, військову, гуманітарну та в питаннях відбудови, а Парламенту — за всі рішення на підтримку України.

"Впевнений, що естонських колег навіть не потрібно у чомусь переконувати. Естонія, як і Україна, у 20 столітті виборювала Незалежність і втрачала її. Століття тому, коли нам не вдалося вибороти державність, Естонія це зробила спільно з союзниками, хоча тоді радянські війська були за 34 кілометри від Таллінна. Сьогодні з Україною теж весь цивілізований світ – і тому ми обов'язково переможемо", – наголосив Пушкаренко.


Також нардеп провів зустріч із Президентом Парламенту Естонії Юрі Ратасом.

"Насамперед подякував пану Спікеру за рішучу підтримку України Естонським Парламентом, за всі політичні рішення, які Рійгікогу прийняв протягом останнього року, в тому числі за Декларацію на підтримку українського народу до річниці широкомасштабного вторгнення рф. Подякував за три візити Юрі Ратаса у 2022 році до України, за участь у Парламентському Саміті Кримської платформи в Загребі, за зусилля на міжпарламентському рівні щодо підтримки України до набуття статусу кандидата в члени ЄС. Перед Самітом ЄС, на якому приймалося відповідне рішення, пан Ратас як Голова Парламенту Естонії направив усім головами парламентів країн ЄС лист із закликом підтримати кандидатство України у члени Європейського Союзу", – зазначив керівник міжпарламентської групи співробітництва з Естонією.

Також у рамках робочого візиту Арсеній Пушкарекно провів двосторонню зустріч із Першим віце-президентом парламенту Естонії, з яким домовилися про посилення дипломатичних зусиль Естонії на міжнародних майданчиках для консолідації та підтримки України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: