fbpx
Сьогодні
20:04 24 Лют 2023

Один з лідерів підтримки України Естонія відзначає 105 років проголошення незалежності

Естонія − один із лідерів і найактивніших прихильників України − 24 лютого відзначає День Незалежності, який їй вдалося 105 років тому вибороти у визвольних змаганнях

Цьогоріч на відзначення Дня Незалежності Естонії прибули Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн та Генеральний секретар НATO Єнс Столтенберг.

На запрошення Президента Парламенту Естонії Юрі Ратаса народний депутат України, керівник міжпарламентської групи співробітництва Арсеній Пушкаренко відвідав захід урочистого підняття державного прапора Естонської Республіки над Рійгікогу.

"Пишаюся тим, що Естонії вдалося вибороти Незалежність 105 років тому і протягом 22 років (1918–1940) мати незалежну державу, а після втрати незалежності – зуміти її повернути.

Вважаю, що за роки незалежності Естонія досягла чимало: є сталою демократичною державою, яка вступила до НАТО та ЄС. Можливо, на момент приєднання країни до Альянсу та європейської сім'ї Естонія отримала це з певним авансом, але такмй кредит довіри вона виправдала сповна.

Сьогодні це самодостатня країна, яка перебуває в НАТО та ЄС, яка продовжує розбудовуватися та стає все сильнішою

Рік тому в Естонії цей ранок почався з думками про Україну. У всіх виступах лунали слова підтримки нашій країні. Як і протягом всього цього року та до повномасштабного вторгнення, так і нині Естонія рішуче підтримує Україну. Сьогодні у словах Спікера Юрі Ратаса звучало багато слів підтримки України та вдячності українцям за боротьбу з нашим спільним ворогом, адже Естонія добре розуміє, що росія та загрози з її боку – це наш спільний безпековий виклик.

І Естонія дійсно стала рішучим лідером підтримки України. Хочу зазначити, що у співвідношенні ВВП до свого населення Естонія є лідером допомоги Україні!

Переконаний, що настане той день, коли 24 лютого і Україна, і Естонія, незважаючи на всі випробування, вважатиме днем початку кінця росії", – зазначив Арсеній Пушкаренко.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: