fbpx
Сьогодні
12:43 19 Лют 2023

Голова ОВА: на Луганщині армія рф намагається протиснути українську оборону на Кремінському напрямку

На Кремінському напрямку Луганщини російські загарбники намагаються протиснути оборону українських захисників, а на Сватівському активно застосовують броньовану техніку та піхоту.

Про це розповів начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону "Єдині новини", пише Рубрика.

Очільник регіону зазначив, що нині ситуація на всіх напрямках складна, але повністю контрольована українськими Силами оборони.

"На сьогодні найважча ситуація на Кремінському напрямку. Там найбільше обстрілів, атак, пробують (росіяни – ред.) десь протиснути нашу оборону.

Так само неспокійно на Сватівському напрямку, але на Сватівському у нас позиції більш стабільні та там вдається щодня підбивати важку техніку. Нещодавно три БМП за один вечір спалили якраз наші хлопці", – зазначив голова ОВА.

Гайдай повідомив, що на всіх напрямках тривають постійні обстріли. Утім, тактика ворога відрізняється через відмінності у ландшафті.

Так, на Сватівському напрямку росіяни використовують броньовані автомобілі, між якими йде піхота. Транспортні засоби намагаються максимально близько під'їхати до українських позицій, аби під їх прикриттям піхота заходила на позиції. Натомість лісиста місцевість Кремінної не дозволяє такого зробити.

Нагадаємо, що з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 142 900 вояк, лише за минулу добу майже 600 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: