fbpx
Сьогодні
13:13 18 Лют 2023

Землетрус у Туреччині та Сирії: кількість жертв вже перевищила 45 тисяч осіб

English version here

Фото: GettyImagеs

У результаті землетрусу, що стався 6 лютого в Туреччині та Сирії, вже підтверджена загибель понад 45 000 людей та очікують, що це не остаточна кількість жертв та цифра смертей ще буде зростати.

Про це інформує Reuters.

У виданні повідомили, що кількість загиблих у Туреччині на цей момент становить 39 672 особи. У той час як сусідня Сирія повідомила про понад 5 800 загиблих. Кількість жертв у Сирії не змінюється вже кілька днів.

Зазначають, що на сьогодні багато міжнародних рятувальних команд вже залишили величезну зону землетрусу. Проте місцеві команди в суботу продовжували пошуки в зруйнованих будівлях. Вони сподіваються знайти тих, хто вижив, попри всі труднощі.

Експерти наголошують, що більшість порятунків відбувається протягом 24 годин після землетрусу.

Однак, через дванадцять днів після землетрусу три людини, в тому числі дитина, були врятовані живими з-під завалів будівлі в місті Антак'я на півдні Туреччини в суботу. Вони пробули під завалами 296 годин після землетрусу.

Гуманітарні організації кажуть, що постраждалі потребуватимуть допомоги протягом наступних місяців, оскільки зруйновано багато важливих об'єктів інфраструктури.

У сусідній Сирії, вже зруйнованій більш ніж десятирічною громадянською війною, більшість жертв припадає на північний захід. Ця територія контролюється повстанцями. Вони воюють з президентом Башаром Асадом. Саме цей конфлікт ускладнив зусилля з надання допомоги людям, що постраждали від землетрусу.

Ні Туреччина, ні Сирія не повідомляють, скільки людей вважаються зниклими безвісти після землетрусу.

Сім'ї, які все ще чекають на своїх родичів у Туреччині. Вони дедалі більше обурюються корумпованою будівельною практикою і глибоко недосконалим міським розвитком, що призвело до руйнування тисяч будинків і підприємств.

Туреччина пообіцяла провести розслідування щодо всіх, кого підозрюють у відповідальності за обвалення будівель. Уже видали наказ про затримання понад 100 підозрюваних, у тому числі забудовників.

У четвер Організація Об'єднаних Націй закликала виділити понад 1 мільярд доларів на операцію з надання допомоги Туреччині, а також оголосила заклик про виділення 400 мільйонів доларів для сирійців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: