fbpx
Сьогодні
21:30 17 Лют 2023

У Туреччині через 11 днів після потужного землетрусу під завалами знайшли живими ще двох людей

Фото: Anadolu Agency/Getty Images

У Туреччині рятувальники змогли знайти та дістати з-під завалів ще двох людей, які вижили після землетрусу. Вони були під завалами 11 днів, або приблизно 260 годин.

Про це пише Reuters, повідомляє Рубрика.

У місті Антакʼя рятувальники врятували 14-річного хлопчика та 34-річного чоловіка. Вони пробули під завалами близько 260 годин.

Експерти кажуть, що більшість рятувальних операцій відбувається упродовж 24 годин після землетрусу. Тим не менш, після руйнівного землетрусу на Гаїті в 2010 році дівчинку-підлітка врятували через 15 днів. Це дає надію на те, що рятувальники ще зможуть знайти живих людей.

За офіційними даними, кількість загиблих у Туреччині нині становить 38 044 людини. Але очікується, що ця кількість зросте, враховуючи, що внаслідок землетрусу було зруйновано понад 264 тисячі квартир, а багато людей досі вважаються зниклими безвісти.

У сусідній Сирії влада повідомила про загибель понад 5 800 людей.

Довідка

Нагадаємо, 6 лютого у центральній частині Туреччини та на північному заході Сирії стався землетрус магнітудою 7,9. У Туреччині оголосили семиденну жалобу. Десятки країн і міжнародних організацій, зокрема Україна, зголосилися надати допомогу постраждалим.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: