fbpx
Сьогодні
12:45 18 Лют 2023

У європейських урядах досі проявляється сексизм: Президентка Єврокомісії та Прем’єрка Фінляндії поділилися своїм досвідом

На панельній дискусії Мюнхенської безпекової конференції своїм досвідом того, як європейські уряди досі демонструють сексизм у ставленні до політиків, поділилися очільниця Європейської комісії Урсула Фон дер Ляєн та очільниця уряду Фінляндії Санна Марін.

Про це повідомляє з Мюнхена кореспондент ЄП.

Повідомляють, що Президентка Європейської комісії розповіла про досвід формування складу ЄК у 2019 році.

Фон дер Ляєн повідомила, що після підтвердження її призначення на посаду вона почала формувати склад ЄК. Перед собою вона поставила за мету сформувати гендерно збалансовану Комісію.

"Тоді я звернулася до усіх країн-членів ЄС надати мені дві кандидатури, чоловіка і жінку, щоби я могла обрати одну людину. І ви просто не уявляєте, якою обуреною була реакція! Були члени, які надіслали трьох чоловіків для вибору", – розповіла вона.

Урсула фон дер Ляєн також пригадала, що раніше ситуація була гіршою. Саме її свого часу, коли вона працювала міністром після народження перших дітей, колеги прямо рекомендували "визначитися, ким вона хоче бути – поганою матір'ю, чи поганим міністром".

Санна Марін, відповідаючи на запитання про це, нагадала про нещодавню історію, коли її участь у відео з танцями, відзнятому на приватній вечірці, спричинила скандал. Багато хто вважав, що це має коренем те, що вона є жінкою, а не лише прем'єр-міністром.

Утім, Марін не вважає свою поведінку помилкою. "Я танцювала і після того разу", – наголосила вона.

Та на цей час Санна Марін запевнила, що ситуація змінюється. Наприклад, у її уряді один з чоловіків-міністрів вирішив піти з посади у "батьківську відпустку".

"Це – реальна гендерна рівність, якою я пишаюся", – заявила очільниця уряду Фінляндії.

Нагадаємо, що нещодавно Європейський парламент схвалив законодавство про гендерну рівність у топ-керівництві компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: