fbpx
Сьогодні
16:40 04 Гру 2022

У Києві проходить кампанія проти сексуальних домагань у метро

Фото: Кампанія проти сексизму

29 листопада у Міжнародний день правозахисниць і в межах "16 днів проти гендерно зумовленого насильства" у Києві стартувала кампанія проти сексуальних домагань у громадських місцях.

Про це пише Рубрика, посилаючись на сайт кампанії.

Кампанія присвячена проблемі домагань у громадському транспорті.

На шести станціях київської підземки — "Площа Льва Толстого", "Печерська", "Лук'янівська", "Золоті ворота", "Дружби народів" та "Палац спорту" з'явились інформаційні плакати.

проти домагань у метро

Фото: Кампанія проти сексизму

На них написано "Це просто жарт, обійми, дотик. Повідом про сексуальні домагання. Зупинимо це разом!".

Також на плакаті розміщена нформація про лінію правової допомоги "ЮрФем: підтримка" та QR-код з посиланням на пам'ятку для потерпілих від сексуальних домагань у громадському транспорті та свідків.

проти домагань у метро

Фото: Кампанія проти сексизму

У ній описано, що таке домагання, як можуть проявлятися, що робити постраждалим та свідкам.

Зазначимо, що із липня цього року на лінію "ЮрФем: підтримка" почали надходити звернення потерпілих від домагань в метро. Нині відкрито кілька кримінальних проваджень, триває слідство.

Нагадаємо, що кривдники часто виправдовують свої дії тим, що був натовп чи це просто дотик або ж обійми — начебто нічого страшного не сталось.

Утім, це не просто дотик чи обійми. Важливо розуміти, що це злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність. Тому цією кампанією активісти хочуть привернути увагу до проблеми та закцентувати на тому, що допомога поруч, а кривдники мають бути покарані.

"Ми хочемо трішки більше розповісти тобі про домагання в транспорті, щоб ти знала, як діяти, якщо це трапиться з тобою або на твоїх очах із кимось ще", — зазначають ініціаторки та розробниці пам'ятки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: