fbpx
Сьогодні
15:34 18 Лют 2023

У Білому домі заявили, що Президент США під час свого виступу в Польщі планує звернутися до путіна

Фото: Getty Images[;en]Photo: Getty Images

21 лютого, під час свого візиту до Польщі президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден звернеться до диктатора країни-агресорки володимира путіна та всіх росіян.

Про це повідомив представник Білого дому з питань нацбезпеки Джона Кірбі під час брифінгу.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден у рамках візиту до Польщі наступного тижня виступить із заявою. Вона стосуватиметься річниці повномасштабної війни рф проти України.

Під час свого звернення американський лідер також має намір "надіслати сигнал" президенту росії володимиру путіну.

Кірбі наголосив, що у вівторок, 21 лютого, Байден виступить у Варшаві з промовою про те, як США згуртували світ, щоб підтримати народ України, який захищає свою свободу та демократію.

Під час свого виступу лідер Сполучених Штатів дасть зрозуміти, що Америка продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

"І я припускаю, що ви почуєте, як він (Байден ред.) звертається до Путіна, а також до російського народу", – зазначив представник Білого дому.

Нагадаємо, польське видання Dziennik Gazeta Prawna із посиланням на представників української влади заявило, що президент України Володимир Зеленський також планує відвідати Польщу. Ймовірно, це відбудеться тоді, коли до країни прибуде американський лідер Джо Байден. На цей час офіційного підтвердження цьому немає.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський сказав, що американський лідер Джо Байден сам може прибути до України, коли в нього буде така можливість.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: