fbpx
Сьогодні
16:36 17 Лют 2023

Канцлер Німеччини закликав союзників прискорити поставки танків Україні, пообіцяв сприяти цьому

Фото: Getty Images

Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав союзників, які мають на озброєнні бойові танки західного зразка, якнайшвидше поставити їх Україні. Заявив, що Німеччина сприятиме цьому.

Про це канцлер сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки, пише Рубрик з посиланням на The Guardian.

Шольц заявив, що сьогодні Німеччина пропонує лідерство у сфері безпеки.

"Ми беремо на себе відповідальність, яку в такі часи мусить нести країна такого розміру, розташування та економічної потужності, як Німеччина", – сказав Шольц.

Він закликав партнерів, які можуть відправити танки західного зразка в Україну, зробити це.

"Усі ті, хто можуть надіслати бойові танки цього типу, повинні зробити це. Міністр оборони Пісторіус, міністр закордонних справ Бербок та я особисто інтенсивно закликаємо до цього. Німеччина робитиме все, що у її силах, аби зробити ці рішення легшими для партнерів. Наприклад, навчаючи українських солдатів керувати танками тут у Німеччині або надаючи підтримку з точки зору поставок і логістики", – сказав канцлер Німеччини.

Довідка

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус раніше зазначив, що західним союзникам буде важко зібрати два повних батальйони танків Leopard 2, щоб відправити їх в Україну, як було обіцяно.

Міністр оборони України Олексій Резніков після зустрічі з німецьким колегою у Києві повідомив, що Україна має отримати 80 Leopard 1 до кінця року, а перші два десятки мають надійти "до літа".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: