fbpx
Сьогодні
13:08 15 Лют 2023

Топдипломат ЄС закликав європейські країни віднайти для України на своїх складах танки

Європейські країни повинні якнайшвидше передати Україні свої танки, що на цей час перебувають на складах.

Про це Високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель сказав, виступаючи перед депутатами Європейського парламенту в Страсбурзі, передає кореспондент Укрінформу.

"Я звернувся з посланням до всіх європейських країн, які мають сучасні та ефективні танки, що припадають пилом на складах і не приносять жодної користі. Передайте їх Україні якнайшвидше. Тому що навесні і влітку ми зіткнемося з вирішальними подіями", – зазначив Боррель.

Глава дипломатії Євросоюзу також наголосив, щоб досягти миру, потрібно виграти війну.

"Ми можемо допомогти Україні у військовому плані, і водночас докладати всіх дипломатичних зусиль, необхідних для досягнення миру якомога швидше… ми повинні надавати більше підтримки і активізувати наші дипломатичні зусилля", підкреслив Боррель.

Європейський топдипломат зазначив, що найближчим часом він звернеться до Генерального секретаря ООН із проханням почати процес медіації.

Хоча, зі слів Високого представника ЄС, до цього часу всі, хто розмовляв з путіним, зазнали невдачі та повернулися з повідомленням, що він хоче продовжувати війну.

"Ми повинні і далі обговорювати, як досягти цього миру. І щоб досягти миру, ми повинні продовжувати підтримувати Україну у військовому плані ще більше, ніж ми це робили до цього. І це буде одним із моїх ключових послань сьогодні", – наголосив Боррель.

Він також підкреслив, що реальність на місцях бою наразі є надзвичайно напруженою.

"Понад 360 тисяч російських солдатів перебувають там, вдвічі більше, ніж до війни, і російський контрнаступ, хоч і в невеликих масштабах, почався…. більше боєприпасів, більше тренувань для українських військ. Таким чином ми продовжуємо показувати, що ми не стомимося і далі докладатимемо зусиль, щоб допомогти Україні", – сказав Боррель.

Нагадаємо, Боррель, 14 лютого, у Брюсселі, у штаб-квартирі НАТО, перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу та Контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" заявив, що на сьогодні не існує жодних ознак того, що росія має намір зупинити свою жорстоку агресію проти України.

Тож Євросоюз та його партнери в НАТО продовжуватимуть надавати всю необхідну допомогу, щоб Україна могла вистояти під цими російськими атаками.

Довідка

У Брюсселі триває дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним із головних питань якої є розгляд ситуації з безпеки навколо України.

14 лютогоу штаб-квартирі Альянсу відбулася зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США в форматі "Рамштайн". У зустрічі міністрів та у роботі Контактної групи взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: