fbpx
Сьогодні
18:40 17 Лют 2023

Франція надала Україні новітні протитанкові ракетні комплекси 5-го покоління Akeron

English version here

Франція у рамках військової допомоги передала Україні  неназвану кількість протитанкових ракетних комплексів 5-го покоління Akeron та ракет до них, хоча до цього про це не повідомляли.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на заяву віце-президента Комісії з національної оборони та Збройних сил Франції Жан-Луї Тьєріо, яку приводить Opexnews.

За його словами, Франція передала Україні неназвану кількість протитанкових ракетних комплексів і ракет до них.

"Сьогодні ясно, що озброєння, яке ми надсилаємо, хороше та працює. САУ Caesar, ЗРК Mistral та надіслані Akeron добре виконують свої завдання", – йдеться у повідомленні.

Довідка

Akeron

Akeron MP – це  французька протитанкова керована ракета система п'ятого покоління. Володіючи режимами роботи "вистрілив-забув" та командне наведення, ПТРК також інтегрує сторонню цілевказівку для сценаріїв стрільби з закритих позицій за допомогою фіксації після запуску для прямої видимості (NLOS) використання.

"Akeron MP", що надійшов на озброєння Франції з 2017 року, був розроблений MBDA France і призначений для заміни MILAN і FGM-148 Javelin американського виробництва.

Він призначений для пішої піхоти (є переносним зенітно-ракетним комплексом), а також для встановлення на бойові машини та має дальність стрілянини до 5 км.

Нагадаємо, що Франція надає Україні першу партію із 14 легких танків AMX-10RC. Українські екіпажі вже пройшли програму навчання цих машин. Також Франція сконцентрувалася на постачанні Україні систем протиповітряної оборони, артилерійських гармат та танків.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: