fbpx
Сьогодні
16:01 14 Лют 2023

росія знову запустила в українське небо кулі з кутовими відбивачами: протиповітряна оборона контролює

14 лютого в українському повітряному просторі зафіксували повітряні цілі, запущені окупантами: вони являють собою кулі з кутовими відбивачами.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат у коментарі УП.

"Ймовірно, це повітряні кулі з кутовими відбивачами, про які ми говорили нещодавно (12 лютого було зафіксовано над Дніпропетровщиною –ред.) Українська Протиповітряна оборона радіолокаційно спостерігає ці повітряні цілі, які рухаються в повітряних потоках з невеликою швидкістю.

В українському небі постійно чергує винищувальна авіація. Ситуація контрольована", наголосив підполковник.

Журналіст видання уточнив, чи могли подібні повітряні об'єкти стати причиною закриття повітряного простору над Молдовою.

Ігнат відповів, що не володіє відповідними даними. Проте припустив, що такі кулі теоретично можуть залетіти в простір сусідніх іноземних держав. Через те, що змінюють напрямок в залежності від сили й напрямку вітру.

Ці кулі можуть бути різного розміру (діаметром метр – півтора), але достатнього для підйому кутового відбивача.

Ворог використовує такі літаючі об'єкти для проведення розвідки, відволікання нашої ППО, як хибну ціль, розтлумачив речник Повітряних сил.

Радіолокаційні відбивачі на них є засобом збільшення помітності, додав Ігнат.

Нагадаємо, що раніше у вівторок, 14 лютого, молдовські ЗМІ повідомили про закриття авіапростору країни з міркувань безпеки.

У мережі з'явилися непідтверджені повідомлення про рух повітряним простором України БпЛА невідомого типу або ж повітряних куль з кутовими відбивачами у напрямку Молдови.

Після кількагодинного закриття Молдова знову відкрила свій авіапростір, проте причини паузи наразі офіційно не розголошують.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: