fbpx
Сьогодні
13:31 14 Лют 2023

Голова Львова заявив, що у місті та області знищені майже всі електропідстанції

Фото: Ілюстративне

На Львівщині у результаті ракетних та безпілотних російських атак зруйновані практично всі електропідстанції, а більшість інших пошкоджених об'єктів не підлягають відновленню.

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" заявив мер Львова Андрій Садовий.

У очільника міста запитали, яка загалом у Львові ситуація з постачанням електроенергії.

"В середньому половину дня зі світлом, половину дня люди без світла. В пріоритеті виробництва, медичні установи, всі ці заклади, які забезпечують функціонування нашого міста.

Звичайно, побудована система генерації, кожна наша установа має подвійний запас і дизель-генерації, і вибудована альтернатива, що кожна наша установа має твердопаливні котельні у разі потреби, якщо буде виведена з ладу централізована система теплопостачання", – відповів Садовий.

Зі слів очільника міста, достатньо багато є руйнувань в межах Львова та області – як правило, це об'єкти критичної інфраструктури.

"Кожен з цих об'єктів має свого власника, це державні інституції. Частина цих об'єктів все ще функціонує. Велика частина, на превеликий жаль, не піддається відновленню, тому треба заново все перебудовувати.

Щоб ви розуміли, у нас знищені практично всі електропідстанції в межах Львова і області.

Тому електропостачання є великою проблемою, але наші електрики знаходять нестандартні кмітливі рішення, тому промисловість і ці установи, які мають забезпечити місто, працюють. Так, мешканці страждають, але всі чітко знають, які коли є графіки відключень", – підкреслив голова Львова.

Нагадаємо, що під час масового ракетного обстрілу 10 лютого російські ракети вчергове пошкодили об'єкт інфраструктури Львівщини, фіксувались перебої зі світлом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: