fbpx
Сьогодні
20:59 13 Лют 2023

Київ завтра знову буде без відключень світла, але деякі райони у "зоні ризику": також дві області України 14 лютого будуть весь день зі світлом

Фото: З відкритих джерел

Оскільки "Укренерго" не сформував ліміти споживання, тому 14 лютого, у столиці не планується застосовувати планові відключення світла. Але в деяких районах столиці все ж таки можливі обмеження електропостачання. Також ще дві області України завтра будуть весь день зі світлом.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на гендиректора YASNO Сергія Коваленка у Facebook.

"Вже кілька днів Укренерго не формує ліміти для регіонів. А отже, генераційних обмежень у нас практично немає. Згідно з повідомленнями Міненерго та "Укренерго", наразі у роботі всі дев'ять енергоблоків атомних електростанцій, працюють додаткові блоки на деяких ТЕС, більш активно працюють ГЕС. Це все дає змогу виробляти більше електроенергії", – розповів Коваленко.

Він підкреслив, що така ситуація все одно не дозволить системі працювати безперебійно, оскільки її ще не повністю відновлено після російських атак.

Тому у частині Голосіївського, Святошинського та Шевченківського районів Києва є дефіцит пропускної спроможності мереж.

"Мережі НЕК "Укренерго", пошкоджені через обстріл, поки що не можуть передавати такі обсяги електроенергії, щоб забезпечити всіх киян світлом. Тому тут можуть використовуватись локальні відключення за графіками", – уточнив Коваленко.

Також, 14 лютого, світло планують не відключати також у Івано-Франківській та Рівненській областях.

Про це повідомляють пресс-служби Рівненської та Івано-Франківської ОВА.

Так, у Рівенській області енергетики фіксуватимуть реальний рівень споживання електроенергії. Для цього не буде задіяно погодинних відключень або інших обмежень.

"Це важлива подія, адже результати вимірювань Укренерго використовуватиме для подальшого визначення дозволеної величини навантаження", – сказано в повідомленні.

А от в Івано-Франківській області було встановлено "безліміт" на споживання електроенергії. Це дозволить не вимикати світло.

"Оскільки обсяг генерації забезпечує потребу в електричній енергії для нашого краю є можливість не обмежувати електропостачання", – сказано в повідомленні.

При цьому в Черкаській області 14 лютого проведуть режимні вимірювання погодинного активного електричного навантаження, тому обмеження електропостачання там не застосовується.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: