fbpx
Сьогодні
17:49 12 Лют 2023

Столтенберг піде з посади цього року: не хоче продовження повноважень

Фото: GETTY IMAGES

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який із 2014 року обіймає цю посаду, не хоче продовження своїх повноважень та вже у жовтні 2023 року складе їх.

Про це повідомила речниця НАТО Оана Лунджеску, пише Reuters.

Видання Welt, посилаючись на джерела, заявило, що між 30 країнами-членами НАТО існує певна неофіційна домовленість щодо продовження терміну повноважень Столтенберга до квітня 2024 року. Офіційно термін його повноважень має закінчитися 30 вересня.

Видання заявило, що таке рішення хочуть ухвалити через "видатні досягнення Столтенберга для НАТО", зокрема на тлі війни в Україні, та для гарантії "стабільності на чолі Альянсу в складний час".

А втім, речниця Столтенберга цю інформацію спростувала. Вона пояснила, що мандат посадовця і так тричі продовжували з 2014 року. Тож Столтенберг піде з посади генсека НАТО в жовтні, як і планував, і не має наміру домагатися ще одного продовження повноважень.

Довідка

Зазначимо, у лютому стало відомо, що Столтенберга було обрано наступним керівником центрального банку Норвегії. До цього він двічі був прем'єр-міністром Норвегії, міністром торгівлі та енергетики, а також міністром фінансів.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: