fbpx
Сьогодні
Фото 19:13 12 Лют 2023

США і Південна Корея провели спільні навчання з протидії дронам КНДР

Фото: GettyImage

Південна Корея і США провели спільні навчання з протидії безпілотним літальним апаратам КНДР на американській авіабазі в південно-західному місті Кунсан на південь від Сеула.

Про це повідомляє Рубрика з посиланням на Yonhap.

Як зазначає видання, Сеул прагне посилити свою оборону після вторгнення безпілотників КНДР наприкінці 2022 року.

Проникнення безпілотників Північної Кореї в грудні виявило недостатню готовність південнокорейських військових протистояти таких невеликим літальним апартам, які, проте, потенційно можуть нести летальну зброю.

"Південна Корея нещодавно запропонувала низку планів боротьби з безпілотниками, включаючи проведення регулярних навчань, створення системи обміну розвідувальними даними про цілі в режимі реального часі та забезпечення кінетичних і некінетичних засобів, таких як гармати "глушіння" БПЛА", – уточнює видання.

Південна Корея разом із США провели навчання військових з протидії північнокорейським БПЛА

На фотографіях, розміщених на сайті Служби поширення візуальної інформації Пентагону, зображений офіцер ВПС США, який цілиться з установки Dronebuster у невеликий імітований ворожий безпілотник. За словами американських військових, Dronebuster – це установка, яка створює радіочастотну перешкоду, здатну нейтралізувати ворожі безпілотники.

Південна Корея разом із США провели навчання військових з протидії північнокорейським БПЛА

На іншому фото член групи зі знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів (EOD) ВПС Південної Кореї перевіряє безпілотник, одягнений у "бомбовий костюм", призначений для захисту персоналу від можливої вибухівки, яку несе дрон.

Довідка

Південна Корея планує вже наступного місяця ухвалити базовий план розробки нової вдосконаленої керованої ракети, здатної вражати північнокорейські далекобійні артилерійські установки, що базуються в гірській місцевості.

Минулого року Північна Корея активізувала свої власні демонстрації зброї, які включали серію ракетних і артилерійських пусків, які вона назвала так званою "імітацією ядерних ударів по цілях у Південній Кореї та США".

Натомість в Південній Кореї заявили, що навіть розглядають можливість розміщення на своїй території чи виготовлення ядерної зброї для стримування КНДР.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: