fbpx
Сьогодні
10:47 12 Лют 2023

Гуменюк: щоб не допустити Миколавїщину до участі у "зерновій угоді" окупанти постійно обстрілюють регіон

English version here

Фото: З відкритих джерел

Аби не дозволити залучити Миколаївську область до зернового коридора, російські війська, розташовані на Кінбурнській косі, постійно обстрілюють Очаківський напрямок.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" повідомила керівник об'єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

Вона прокоментувала ситуацію на Кінбурнській косі.

"Якщо розглядати географію Кінбурнської коси півострова, який з'єднаний суходолом з тимчасово окупованою Херсонщиною, ми розуміємо, що основне скупчення військ безпосередньо у корені цього півострова. Там, де вони почуваються більш-менш захищено, віддалено від Сил оборони України.

Те, що вони висувають свої певні об'єкти для вогневого ураження, розгортають вогневі позиції на іншому краї Кінбурнської коси ближче до Очакова, це якраз випадки, коли вони точково діють і негайно звідти вшиваються. Тому що розуміють, що у відповідь отримають ураження", наголосила Гуменюк.

Керівниця пресцентру розповіла, що упродовж минулої доби ворог вкотре обстріляв Очаківський напрямок. Російські загарбники били по акваторії, продовжуючи тероризм щодо міжнародних морських транспортних шляхів.

Все це робиться для того, щоб виключити залучення Миколаївщини до зернової угоди. Окрім того, загарбники знищують критичну інфраструктуру, аби позбавити місцеве населення певних зручностей цивілізації.

Гуменюк також прокоментувала питання щодо ротації росіян на Кінбурнській косі.

"Те, що ворог намагається проводити ротацію особового складу – це більше пов'язано з його морально-психологічним станом. Тому що довготривале знаходження там без певних бойових успіхів деморалізує людей", зазначила вона.

Як писала Рубрика, з початку російської агресії українські Збройні сили вже ліквідували в загальному підсумку майже 137 800 вояк, лише за минулу добу близько 900 загарбників.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: