fbpx
Сьогодні
Фото 11:02 09 Лют 2023

російські війська вночі обстріляли Донецьку та Дніпропетровську області: є постраждалі

English version here

Фото: КМДА

російсько-окупаційні війська не припиняють обстрілів регіонів України. Вночі проти 9 лютого загарбники відкривали вогонь по Донеччині та Дніпропетровщині. 

  • Донецька область

Приблизно опівночі росіяни обстріляли з артилерії відносно віддалену від фронту Гродівську громаду. Так, у Новоекономічному було поранено одну людину, пошкоджено церкву. Під обстріл потрапили також околиці Краматорська, там пошкоджено територію підприємства.

На Волноваському напрямку пошкоджено два будинки в Богоявленці Вугледарської громади; унаслідок ракетного удару пошкоджено будівлю в Багатирі.

На Донецькому напрямку 5 обстрілів зафіксували в Курахівській громаді. Найбільше постраждала Новоселидівка: пошкоджені дитсадок, амбулаторія, будинок сімейного дозвілля, житловий будинок та підприємство. Також під вогонь потрапили околиці Курахового і Трудового, минулося без жертв.

На Горлівському напрямку росіяни завдали ракетного удару по Костянтинівці та двічі обстріляли з артилерії Іванопілля — у селі пошкоджено будинок і склад. У Нью-Йорку пошкоджено 9-поверхівку.

На Лисичанському напрямку пошкоджено житлову двоповерхівку в Сіверську.

За даними Донецької ОВА, 8 лютого росіяни вбили 2 жителів Донеччини в Бахмуті. Ще 7 мешканців області дістали поранення. Ці дані не остаточні: наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

  • Дніпропетровська область

Уночі в епіцентрі ворожого вогню опинився Нікополь. Окупанти вдарили по місту з важкої артилерії, поціливши по житловому кварталу. Загинув 37-річний чоловік.

Щонайменше 16 житлових будинків і одне приватне підприємство понівечено. Пошкоджено 7 господарських споруд, ще одну зруйновано. Зачепило також два автомобілі, електромережі, газогін.

в епіцентрі ворожого вогню опинився Нікополь

в епіцентрі ворожого вогню опинився Нікополь

в епіцентрі ворожого вогню опинився Нікополь

  • Харківська область

Минулої доби війська рф масовано обстрілювали прикордонні населені пункти Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів області. Під вогнем ворога перебували щонайменше 23 населені пункти. У районах Котлярівки й Табаївки рф застосовувала бойову авіацію.

Внаслідок обстрілів Чугуївського району були госпіталізовані 5 цивільних, зокрема дитина. У смт Дворічна Куп'янського району внаслідок обстрілу загинули 2 людей.

  • Запорізька область

За даними Нацполіції в Запорізькій області, за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру в районі населених пунктів Щербаки, Малинівка, Новоданилівка, Новодарівка, Кам'янське, Залізничне, Мала Токмачка, Варварівка, Гуляйполе, Оріхів, Ольгівське, Чарівне, Червоне, Темирівка, Білогір'я, Новоандріївка, Новомиколаївка, Степове, Лук'янівське.

Надійшло 12 повідомлень про руйнування будинків/квартир та об'єктів інфраструктури.

  • Миколаївська область

Вчора, 8 лютого, о 12:46 ворожих артилерійських обстрілів зазнав населений пункт Очаківської громади. Там пошкоджено житлові будинки, але постраждалих немає.

У Миколаєві, Первомайському, Вознесенському та Баштанському районах день та ніч минули відносно спокійно.

  • Сумська область

Упродовж 8 лютого війська рф здійснили обстріли Краснопільської, Білопільської, Есманської, Новослобідської, Юнаківської та Середино-Будської територіальних громад області. Було зафіксовано 87 прильотів і 8 кулеметних черг. Минулося без руйнувань та жертв.

  • Чернігівська область

російсько-окупаційні війська обстріляли з авіації прикордонний населений пункт у Семенівській громаді Чернігівської області. За даними ОК «Північ», двоє цивільних загинули. Також повідомляли про порятунок двох людей з-під завалів.

  • Херсонська область

8 лютого російсько-окупаційні війська обстріляли середмістя Херсона та приміські населені пункти. Відомо про двох загиблих цивільних та чотирьох поранених. Також пошкоджено житлові будинки, лінії електропередач, газопроводи, тепломережу тощо.

  • Луганська область

На Куп'янському та Лиманському напрямках під вогневий вплив росіян потрапили Новоселівське, Стельмахівка, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине, Діброва і Білогорівка. Війська рф завдали авіаудару неподалік Серебрянського лісництва.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: