fbpx
Сьогодні
17:20 09 Лют 2023

Резніков: до відповідальності після внутрішніх аудитів притягнули 621 посадовця Міноборони та ЗСУ

Фото: Рубрика

Притягнули до дисциплінарної чи матеріальної відповідальності за результатами внутрішніх аудитів у 2022 році 621 посадовця Міністерства оборони та Збройних сил України.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Facebook міністра оборони Олексія Резнікова.

Глава міністерства зазначив, що всі матеріали внутрішніх аудитів, якими встановлено порушення, передали правоохоронцям.

"Всі особи, чия вина доведена відповідними органами, – несуть і нестимуть відповідальність", підкреслив Резніков.

"621 – саме стільки посадових осіб з числа Збройних сил України та Міністерства оборони було притягнуто до відповідальності за результатами внутрішніх аудитів минулого року.

З них – до матеріальної відповідальності – 497 посадових осіб; до дисциплінарної відповідальності – 124 посадові особи", наголосив очільник відомства.

Довідка

Нагадаємо, що 21 січня у ЗМІ з'явилася інформація, що Міністерство оборони закуповує харчі для військовослужбовців у двічі-тричі дорожче, ніж у магазинах Києва. Про це повідомляли ЗМІ.

Через це було звільнено заступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова та директора департаменту держзакупівель Богдана Хмельницького. Прокуратура повідомила їм про підозру.

Голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді Давид Арахамія ввечері 5 лютого заявив, що Резнікова переводять на посаду міністра з питань стратегічних галузей промисловості для "посилення військово-промислової співпраці".

Як писала Рубрика, міністр оборони Олексій Резніков з наступного тижня залишить свою посаду, найімовірніше очільником відомства стане чинний керіник ГУР Кирило Буданов.

Пізніше нардепи повідомили, що Олексій Резніков поки залишиться очільником Міністерства оборони України. Оскільки 14 лютого має відбутися чергове засідання у форматі "Рамштайн" – ймовірно це є однією з імовірних причин такого рішення.

Згодом Резніков заявив про перезавантаження антикорупційного управління та запровадження механізму громадського контролю після корупційного скандалу навколо Міноборони.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: