fbpx
Сьогодні
09:21 08 Лют 2023

Олімпіада-2024: в австрійському уряді виступили проти участі росіян і білорусів в змаганнях

English version here

В уряді Австірії вважають неприпустимою участь російських та білоруських спортсменів у Літніх Олімпійських іграх у французькому Парижі 2024 року.

Про це заявив віцеканцлер і міністр спорту Австрії Вернер Коглер у коментарі виданню Der Standard.

Зазначають, що раніше президент Австрійського олімпійському комітету Петер Меннел підтримав рішення МОК не відстороняти жодного спортсмена "лише на підставі його паспорта".

Коглер категорично не погоджується з такою думкою.

"Таке кричуще порушення міжнародного права повинно призвести до наслідків і санкцій у всіх сферах. З усім розумінням ситуації тих чи інших російських чи білоруських спортсменів, я співчуваю насамперед сім'ям тих українських спортсменів, яких, за деякими даними, вже близько 220, які загинули на полі бою або внаслідок російських атак на цивільну інфраструктуру", – пояснив Коглер.

Віцеканцлер Австрії наголосив, що "для українських спортсменів просто неприйнятно змагатися за медалі з російськими та білоруськими спортсменами". До того ж "повинна бути відкинута" критика позиції України з боку МОК.

Коглер нагадав, що значна частина російських і білоруських спортсменів є військовослужбовцями.

"У Токіо 45 з 71 медалей завоювали військовослужбовці. На зимових Іграх у Пекіні третина учасників команди Олімпійського комітету Росії служили в армії", підкреслив австрійський віцеканцлер.

Нагадаємо, що після того, як росія почала повну війну проти України минулого року, спортсмени з обох країн були виключені з багатьох міжнародних спортивних змагань.

Своєю чергою раніше Міжнародний олімпійський комітет розробив дорожню карту дозволу росіянам і білорусам змагатися в 2024 році як "нейтральним" та за суворих умов.

Проти такого рішення вже різко виступили Україна, Польща й країни Балтії.

Президент України Володимир Зеленський висловив розчарування заявою МОК та запросив Томаса Баха в Бахмут.

А міністр спорту Польщі Каміль Бортничук заявив, що близько 40 країн виступлять проти включення спортсменів з росії та Білорусі у програму Олімпійських ігор 2024 року в Парижі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: