fbpx
Сьогодні
10:29 07 Лют 2023

Землетрус у Туреччині: вдалося знайти шістьох українців, які не виходили на зв‘язок та ще 27 у розшуку

Фото: GettyImagеs

У Туреччині розшукали шістьох українців, які не виходили на зв'язок після землетрусу. Та загальна кількість звернень про громадян України, зв'язок з якими наразі відсутній, збільшилася до 27.

Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Наше посольство розшукало шістьох українців, які не виходили на зв'язок після землетрусу. Їхній стан задовільний, загроз життю немає. В частини громадян зруйноване житло. Вони наразі поселилися в турецьких родичів. Консул підтримує із ними зв'язок", – повідомив чиновник.

Ніколенко зазначив, що загальна кількість звернень про громадян в зоні стихійного лиха, зв'язок з якими наразі відсутній, збільшилася до 27. Українське посольство взаємодіє із турецькими рятувальниками задля встановлення місць їхнього перебування.

Інформація про наявність українців серед жертв землетрусу не надходила.

У МЗС зазначили, що для отримання допомоги потрібно звернутися на "гарячу лінію" посольства України в Туреччині: +90 539 550 98 98.

Діє також "гаряча лінія" МЗС України: +380 44 238 15 88.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про 24 звернення про відсутність зв'язку із громадянами України через землетрус у Туреччині. Українське посольство в країні створило оперативний штаб.

Довідка

6 лютого вранці Туреччину, Сирію та Ліван вразили потужні землетруси. Внаслідок підземних поштовхів зруйновано багато будинків та інших будівель. На місцях руйнування виникли пожежі.

Після цього стався ще один землетрус у центральній частині країни.

МЗС України отримало 24 повідомлення про відсутність зв'язку з українцями, які перебували у постраждалих провінціях, їхнє місце перебування з'ясовують.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна може відправити в Туреччину декілька десятків рятувальників, які допоможуть розбирати завали після землетрусу.

Станом на ранок 7 січня кількість загиблих унаслідок землетрусів в Туреччині та Сирії перевищила 4300 осіб.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: