fbpx
Сьогодні
08:24 07 Лют 2023

Трагедія у Туреччині та Сирії: жертвам землетрусу стали вже понад 4200 осіб

English version here

Кількість підтверджених загиблих унаслідок потужного землетрусу в Туреччині зросла до 2921 людини, а в Сирії повідомили про 1293 жертви.

Про це пишуть Anadolu, Al Jazeera.

За інформацією Al Jazeera, внаслідок землетрусу у Сирії кількість загиблих зросла до 1293 осіб, також відомо про 3411 поранених.

У Туреччині керівник департаменту з питань землетрусів та зменшення ризиків AFAD Орхан Татар повідомив, що наразі кількість загиблих становить 2316 осіб, кількість поранених – 13 293.

Кількість будівель, що обвалилися – 6216.

На той момент з-під завалі вдалося врятувати 7840 осіб.

Згодом віце-президент Туреччини Фуат Октай заявив, що під час землетрусів загинули 2 тисячі 379 людей, 14 483 – отримали поранення.

Октай заявив, що 338 тисяч постраждалих від землетрусів були розміщені в гуртожитках, університетах і центрах притулку Міністерства національної освіти.

Ще пізніше, за інформацією Anadolu, кількість жертв землетрусу на південному сході Туреччини зросла до 2921, поранено 15 834 людини. Про це повідомив глава Управління з надзвичайних ситуацій Юнус Сезер.

Довідка

6 лютого вранці Туреччину, Сирію та Ліван вразили потужні землетруси. Внаслідок підземних поштовхів зруйновано багато будинків та інших будівель. На місцях руйнування виникли пожежі.

Після цього стався ще один землетрус у центральній частині країни.

Додамо, що землетруси могли відчувати навіть мешканці Криму та півдня України.

У Туреччині вдень було відомо про понад півтори тисячі загиблих, у Cирії – понад пів тисячі.
Країни Європи надсилають до Туреччини понад 10 рятувальних команд, допомогу запропонувала також Україна.

МЗС України отримало 24 повідомлення про відсутність зв'язку з українцями, які перебували у постраждалих провінціях, їхнє місце перебування з'ясовують.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив, що Україна може відправити в Туреччину декілька десятків рятувальників, які допоможуть розбирати завали після землетрусу.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: