fbpx
Сьогодні
11:33 07 Лют 2023

На посаду голови СБУ Верховна Рада підтримала кандидатуру Малюка

Фото: Василь Малюк

За поданням Президента Володимира Зеленського Верховна Рада прийняла кандидатуру Василя Малюка на посаду голови Служби безпеки України.

Про це в Телеграмі повідомив народний депутат із парламентської фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, передає Рубрика.

Нагадаємо, що до цього він був тимчасово виконуючим обов'язків керівника СБУ.

"Головою СБУ призначено генерала Василя Малюка. Верховна Рада затвердила відповідне подання Президента України", – зазначив нардеп.

Хто такий Василь Малюк?

Василь Малюк у 2005 році здобув вищу юридичну освіту в Національній академії СБУ за спеціальністю "правознавство".

За час служби у регіональних управліннях СБУ Малюк обіймав різні посади: від оперуповноваженого до заступника начальника управління — начальника відділу з боротьби з корупцією та організованою злочинністю.

Від січня 2020-го працював у центральному управлінні СБУ як перший заступник начальника Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

А вже у березні 2020-го Зеленський призначив його заступником очільника СБУ та начальником управління з боротьби з корупцією. На цій посаді Малюк був до липня 2021 року.

У лютому 2022-го його менш ніж на два тижні призначали заступником міністра внутрішніх справ. З посади звільнили через перехід на іншу роботу. 3 березня його призначили першим заступником голови СБУ.

У довідці на сайті СБУ вказано, що Малюк — учасник бойових дій. У березні 2022-го президент надав йому військове звання бригадного генерала.

Нагадаємо, що Президент Володимир Зеленський 17 липня 2022 року усунув від виконання обов'язків голови Служби безпеки України Івана Баканова.

Наступного дня глава Української держави поклав тимчасове виконання обов'язків керівника СБУ на першого заступника Василя Малюка.

19 липня Верховна Рада голосами звільнила Баканова.

6 лютого 2023 року Президент вніс до Верховної Ради подання про призначення Василя Малюка на посаду голови Служби безпеки України. Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту підтримати таке призначення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: