fbpx
Сьогодні
Фото 18:12 06 Лют 2023

Нацполіція викрила, що бізнесмен рф за хитрою схемою вивів з України понад 250 млн грн

Російського бізнесмена, який вивів з України понад 250 мільйонів гривень через підконтрольні фірми в Києві та в "офшорах", викрили українські поліцейські.

З посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України про це пише Рубрика.

Співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Національної поліції продовжують проводити системні заходи з протидії кримінальним правопорушенням, пов'язаним з діяльністю проросійського бізнесу в Україні.

За їх результатами поліцейські встановили низку українських компаній – співвласників столичного бізнес-центру, які фактично належать російському бізнесмену.

За допомогою цих товариств громадянин рф налагодив механізм для виведення з України коштів у підконтрольні офшорні компанії.

Відповідно до запровадженої "схеми", офшорні компанії фіктивно надавали кредити українським підприємствам, відтак у них виникали боргові зобов'язання перед "кредитором". Надалі це давало підстави безперешкодно виводи кошти за кордон на підконтрольні фірми в обхід запроваджених заборон щодо проведення розрахунків з рф та рб.

Прибуток, отриманий в Україні від здачі в оренду площ бізнес-центру, виводився на рахунки офшорних компаній як повернення відсотків за кредитом. Крім того, такий механізм дозволяв уникнути подвійного оподаткування.

У співпраці з Державною податковою службою поліцейські встановили, що в результаті таких оборудок сума завданих державі збитків становить щонайменше 27 млн грн, а загальна сума виведених коштів сягає 250 млн грн.

Ці кошти могли бути використані російським бізнесменом для фінансування власного бізнесу в рф та сплати податків країні-агресору, наголошує поліція.

З метою отримання матеріалів, що можуть мати значення для справи, оперативники Департаменту стратегічних розслідувань, слідчі Головного слідчого управління Нацполіції спільно з Офісом генерального прокурора провели санкціоновані обшуки за адресами розташування офісних приміщень та проживання осіб.

Українські поліцейські викрили російського бізнесмена

Правоохоронці вилучили там фінансово-господарську документацію, договори купівлі-продажу "сміттєвих" цінних паперів та інші документи щодо фіктивних оборудок.

Українські поліцейські викрили російського бізнесмена

Суд наклав арешт на корпоративні права російського бізнесмена, нерухомість та банківські рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання.

Слідство триває.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: