fbpx
Сьогодні
15:21 02 Лют 2023

Сімейні обставини: за кордоном провів новорічну відпустку головний прокурор Києва, - "Схеми"

Фото: З відкритих джерел

Новорічну 10-денну відпустку провів за кордоном очільник столичної міської прокуратури Олег Кіпер: він запевняє, що був там у зв'язку з "сімейними обставинами".

Про це пишуть у Твіттері "Схеми", проєкт Радіо Свобода.

"Керівник Київської міської прокуратури 42-річний Олег Кіпер на новорічно-різдвяні свята їздив у відпустку за кордон – де загалом провів 10 днів. Він виїхав з України 29 грудня 2022-го року через кордон з Польщею та повернувся 8 січня 2023-го", повідомляють у розслідуванні "Схеми".

Журналістам Кіпер підтвердив, що їздив за кордон, але відмовився назвати країну, де перебував. Він додав, що його поїздка була пов'язана з "сімейними обставинами".

"У кінці грудня 2022 року у зв'язку з виниклими сімейними обставинами та необхідністю виїзду за кордон мною було подано заяву щодо надання мені відпустки з можливістю виїзду за кордон. Всі документи щодо права виїзду за кордон були надані компетентним органам для розгляду та після їх вивчення та з'ясування підстав, ними було надано відповідний дозвіл", – прокоментував Кіпер "Схемам".

Кіпер також розповів журналістам, що під час війни двічі виїжджав за кордон. Зокрема, їздив до столиці Австрії Відня у серпні 2022, як твердить, для лікування.

Окрім того, журналісти твердять, що російський паспорт дружини Кіпера Ірини досі не анульовано.

"Дійсність документа станом на момент публікації журналісти перевірили за допомогою офіційного сервісу МВС Росії. Цей паспорт серед недійсних не значиться", – зазначають у "Схемах".

На питання журналістів пояснити ситуацію з паспортом, Кіпер відповів, що "цими питаннями займалась міграційна служба України".

Варто знати, що Олега Кіпера було люстровано, але у вересні 2019 року Окружний адміністративний суд Києва повернув йому посаду старшого прокурора Головного управління нагляду.

Він вважав, що люстрація його була безпідставною, а причетність до узурпації влади Віктором Януковичем – не встановлена.

Довідка

Раніше стало відомо, що вже звільнений заступник генпрокурора Олексій Симоненко їздив у відпустку в Іспанію, ще й на "Мерседесі" львівського підприємця і депутата Григорія Козловського.

Нардеп Микола Тищенко також під час війни поїхав до Таїланду начебто до української громади. Після цього його виключили з фракції "Слуга народу".

Журналіст УП Михайло Ткач у своєму розслідуванні "Батальйон Дубай". Хто ховається в Перській затоці" зафільмував на початку нового року лідерку партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко у Дубаї (ОАЕ).

Президент Володимир Зеленський у січні затвердив рішення РНБО щодо заборони на виїзд чиновників за кордон в умовах воєнного стану.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: