fbpx
Сьогодні
13:25 17 Січ 2023

Віцеканцлер ФРН заявив, що пріоритетом для нового глави Міноборони буде рішення щодо танків для України

English version here

Фото: Spiegel

Для Бориса Пісторіуса, коли він офіційно стане новим міністром оборони Німеччини, першим пунктом порядку денного буде рішення щодо танків для України.

Про це пише Reuters.

"Коли буде оголошено міністра оборони, це перше питання, яке має бути вирішено конкретно", – сказав віцеканцлер, міністр економіки Німеччини Роберт Габек.

Німеччина обережно ставиться до схвалення поставок Україні танків. Вона заявляє, що стурбована тим, що такий крок може бути розцінений як ескалація.

Багато членів Альянсу кажуть, що це занепокоєння є недоречним, оскільки росія не демонструє жодних ознак відмови від своїх намірів захопити Україну.

Бойові танки Leopard німецького виробництва широко розглядаються як єдиний можливий варіант постачання Україні необхідних їй масштабних танкових сил.

Але вони не можуть бути поставлені без дозволу Берліна, який поки що зволікає з прийняттям рішення.

За словами глави МЗС України Дмитра Кулеби, вже п'ять країн, серед яких Польща, готові передати Україні танки Leopard 2, але чекають рішення Німеччини.

Нагадаємо, що 15 січня в уряді Британії підтвердили плани передати Україні ескадрон з 14 танків Challenger 2 і близько 30 САУ калібру 155 мм AS90.

Як писала Рубрика, ЗМІ повідомляють, що новим федеральним міністром оборони у Німеччині стане Міністр внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борис Пісторіус.

Нагадаємо, що 13 січня стало відомо, що вирішила піти у відставку з посади міністра оборони очільниця міністерства оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: