fbpx
Сьогодні
11:34 15 Січ 2023

ОК "Південь": росія випустила тільки половину з підготовлених "Калібрів", тому може завдати ракетного удару ще

14 січня, завдавши масованого ракетного обстрілу по українських регіонах, росія використала лише половину ракет "Калібр", які підготувала в Чорному морі для удару.

Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в етері телемарафону, передає "Радіо Свобода".

"Вчора ми бачили, що вони (росіяни — ред.) дійсно спорядили аж п'ять ракетоносіїв. Серед яких один підводний. І використовували ракети типу "Калібр" під час масованої атаки", зазначила представниця пресцентру.

Гуменюк пояснила, якщо перед атакою в Чорному морі перебував запас у кількості 36 ракет, то близько половини росіяни використали під час масованого обстрілу.

Решта ракет досі розташовані на ракетоносіях, які залишаються на бойовому чергуванні.

"Треба розуміти, що вони (ракети — ред.) ще можуть бути застосовані", — резюмувала начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру.

У Генштабі зранку також наголошували, що загроза подальших авіаційних та ракетних ударів з боку російських загарбників залишається на всій території України.

Як писала Рубрика, 14 січня повідомляли що на бойовому чергуванні в Чорному морі перебувають 5 ракетоносіїв російського флоту. Загальна кількість "Калібрів", націлених на Україну, тоді становила 36 ракет.

Довідка

Нагадаємо, що вдень, 14 січня, під час повітряної тривоги стало відомо про роботу українських сил протиповітряної оборони та звуки вибухів у низці областей.

Російські загарбники здійснили перший  у новому році масований ракетний обстріл України.

Загалом окупанти запустили по Україні 28 крилатих та 10 авіаційних ракет. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 18 крилатих та 7 авіаційних.

Окрім того, ворожі ракети влучили у житлову дев'ятиповерхівку в Дніпрі. Там кількість загиблих вже сягнула 20. Ще десятки отримали поранення, зокрема й діти. Досі залишається невідомою доля ще понад 40 людей. Рятувальна операція триває.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: