fbpx
Сьогодні
13:48 14 Січ 2023

Уряд Орбана заявив, що 97 відсотків угорців виступають проти санкцій щодо росії

В Угорщині оголосили результати "національних консультацій" щодо санкційної політики Європейського Союзу. При цьому уряд Орбана підкреслив, що 97% опитаних не підтримують антиросійські санкції через війну в Україні.

Про це повідомила речниця уряду Александра Сенткіралі.

Зазначимо, що Орбан особисто підтримав усі 9 санкційних пакетів проти росії під час затвердження рішень у Європейському Союзі. Проте він все-таки вирішив провести в Угорщині так звані "національні консультації" щодо шкоди санкцій.

"Результати консультацій: 97% угорців відкидають санкції, які можуть завдати серйозної шкоди. Послання чітке: санкційна політика Брюсселя має бути переглянута", – сказала Сенткіралі.

При цьому речниця додала, що "потрібні не помилкові санкції, а якнайшвидші мирні переговори".

Під час виступу також вона підкреслила, що санкції, запроваджені проти росії через напад на Україну, не зупинили війну. Окрім того, вони спричинили і продовжують спричиняти надзвичайні економічні труднощі для Європи.

Як стверджують в угорському уряді, громадяни виступили проти нафтових і газових санкцій, обмежень атомної енергетики, санкцій, що спричиняють зростання цін на харчові продукти, туристичних обмежень і будь-яких нових санкцій.

"Результати консультацій є орієнтиром для угорських громадських діячів, і ми подбаємо про те, щоб це також почули у Брюсселі", наголосила Сенткіралі.

Зі слів речниці, майже 1,4 млн людей висловили свою думку під час консультацій.

Нагадаємо, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан, як відомо, давно нарікає на санкції ЄС проти росії, заявляючи, що вони більше шкодять самій Європі.

У грудні головний радник угорського прем'єра Балаш Орбан заявив, що ЄС мав би провести оцінку впливу європейських санкцій проти росії на країни ЄС. І це потрібно зробити зараз, перш ніж погоджувати якісь нові.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: