fbpx
Сьогодні
Фото 14:00 07 Січ 2023

У столиці відкрили "Містечко незламності": там є простір для дітей, Starlink-хаб та кав'ярні

Фото: Телеграм/ Кирило Тимошенко

На території столичного "Даринку" відкрили "Містечко незламності" з понад 1000 місць для відпочинку, Starlink-хабом, а також зонами для вигулу домашніх тварин, навчання та викладання.

Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко.

Чиновник розповів, що площа містечка — 68 000 квадратних метрів. На території пункту обігріву можна зігрітися, зарядити гаджети та провести час із дітьми. Для дітей там підготували простір на 2000 м².

Також є зона на понад 5000 м² для вигулу домашніх тварин, кав'ярні, фудкорт, кімната матері й дитини, медпункт і дві аптеки.

У разі блекауту безперервну роботу містечка забезпечуватимуть 7 генераторів сукупною потужністю 2 МВт, а зв'язок працюватиме завдяки 7 терміналам Starlink.

"І ці умови набагато кращі, ніж житло в окремих містах на території країни-агресора. В цьому наша основна відмінність — ми дбаємо про своїх людей!", наголосив Тимошенко.

Мапу з усіма локаціями "Містечка незламності" можна знайти тут.

А про розташування всіх "пунктів незламності" можна дізнатися тут.

Ситуація з електрикою

Енергетична інфраструктура України зазнала пошкоджень унаслідок масштабних ракетних атак росії 10, 11, 17 та 31 жовтня, 11, 15 та 23 листопада, а також 5, 16, 29 та 31 грудня. Також об'єкти інфраструктури атакували дронами.

В «Укренерго» 6 січня зазначили, що в Україні очікується значне похолодання, яке призведе до збільшення споживання електрики. У такому разі енергосистема не зможе покрити всі потреби споживачів через пошкодження та окупацію низки електростанцій.

Компанія нагадує, що енергомісткими приладами потрібно користуватися почергово, адже це дає змогу знизити навантаження на енергосистему та зменшити необхідність обмежень.

Рубрика:
Київ Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: