fbpx
Сьогодні
10:56 11 Січ 2023

ГУР: у російській федерації обмежили виїзд для військовозобов’язаних

З 9 січня на росії набрав чинності наказ про обмеження виїзду з країни військовозобов'язаним, навіть для тих, хто обмежено придатний до служби.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Головне управління розвідки

Як зазначили у розвідці, відповідний наказ російська фсб надіслала до всіх прикордонних управлінь країни (в росії прикордонники знаходяться в структурі фсб).

"З 9 січня 2023 з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням фсб росії забезпечити обмеження виїзду за межі території російської федерації громадян, які мають висновок про готовність до військової служби з категорій "А", "Б" і "В"", йде мова у наказі.

"Для виїзду зазначених категорій громадян буде закрито можливість виїзду в усіх пунктах пропуску на всіх напрямках", додали у повідомленні.

При цьому, як випливає з тексту наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії "В", тобто обмежено придатним до військової служби.

Призовників, які належать до цієї категорії, звільняють від призову в мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу.

Раніше вже повідомлялось про підготовку в російській федерації нової хвилі мобілізації. На екіпірування та первинну підготовку "поповнення" знадобиться близько двох місяців.

Довідка

Нагадаємо, як писала Рубрика, керівник українського ГУР вважає, що російське керівництво ухвалило рішення про початок нової хвилі мобілізації з 5 січня 2023 року через брак живої сили.

Під час "першої хвилі" мобілізації до лав Збройних сил рф, за словами президента росії володимира путіна, прибуло щонайменше 300 тисяч людей, а в Україні начебто перебуває 150 тисяч мобілізованих.

Наприкінці жовтня путін заявив, що "часткова мобілізація" закінчена. Однак, за даними Генштабу ЗСУ, Росія продовжує мобілізацію в прихованому режимі, попри офіційні заяви про її завершення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: