fbpx
Сьогодні
10:07 07 Січ 2023

Український президент розраховує на підтримку країни новим спікером Палати представників США

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський привітав 57-річного лідера Республіканської партії в Палаті представників Сполучених Штатів Америки Кевіна Маккарті з обранням на посаду спікера палати.

Про це повідомляє ЄП.

Український лідер також зазначив, що сподівається на подальшу підтримку України від США.

"Вітаємо Кевіна Маккарті з обранням спікером Палати представників США. Підтримка США в усіх сферах була життєво важливою для успіху України на полі бою. Ми розраховуємо на вашу постійну підтримку та подальшу допомогу США, що наблизить нашу спільну перемогу", – написав Зеленський у Twitter.

Кевін Маккарті раніше стверджував, що виступає за продовження підтримки України у її повномасштабній війні з росією. Проте не погоджується виписувати, за його словами, "безлімітний чек".

Республіканці також раніше виступали за встановлення механізмів більш пильного нагляду за допомогою Києву – це не означає її зменшення, та процедурно може її уповільнити.

Як писала Рубрика, республіканська більшість у нижній палаті Конгресу в ніч на 7 січня дійшла згоди щодо призначення спікером Маккарті. Вони затвердили його кандидатуру на п'ятнадцятому голосуванні, що розтяглись на чотири дні.

Довідка

Спікер Палати представників – третя за ієрархією у вертикалі влади США посада.

До того ж, він відіграє важливу роль у формуванні порядку денного палати, зокрема затверджує фінансову допомогу, що важливо й для України.

До призначення спікера палата не могла привести до присяги законодавців і почати процес розгляду й ухвалення законів.

Востаннє не з першої спроби спікер Палати представників США був обраний у 1923 році, а рекордна тривалість цього процесу сягнула два місяці ще в 1855 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: