fbpx
Сьогодні
08:58 07 Січ 2023

Сполучені Штати заохочуватимуть союзників і далі надавати зброю Україні: Пентагон запевнив Резнікова

Міністр оборони США Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським візаві Олексієм Резніковим на тлі оголошення про найбільший військовий пакет допомоги Києву в розмірі понад три мільярди доларів.

Про це пише ЄП, посилаючись на заяву речника Пентагону Петрика Райдера за підсумками розмови.

"Міністр Остін підтвердив свою готовність заохочувати членів Альянсу і партнерів до подальшого безоплатного надання систем протиповітряної оборони, бойових машин та інших критично важливих сил і засобів для підтримки України у захисті її суверенітету і територіальної цілісності стільки, скільки це буде потрібно", – повідомив речник.

Своєю чергою Резніков зазначив у Twitter, що обговорив із главою Пентагону також підготовку до наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Нагадаємо, що Сполучені Штати виділяють Україні новий пакет підтримки у сфері оборони на суму понад $3 мільярда, який міститиме зокрема БМП Bradley.

Окрім того, після розмови лідерів США і Німеччини Джо Байдена і Олафа Шольца напередодні стало відомо, що Сполучені Штати мають намір надати Україні бойові машини піхоти Bradley. Своєю чергою Німеччина планує передати бронемашини Marder.

До того ж президент Франції Емманюель Макрон оголосив, що Париж поставить Києву колісні танки французького виробництва AMX-10 RC.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: