fbpx
Сьогодні
Фото 11:30 31 Гру 2022

На Кіровоградщині відкрили новий лісонасіннєвий центр

У Кіровоградській області в рамках програми Президента "Зелена країна" відкрили новий лісонасіннєвий центр.

Про це пише Рубрика посилаючись на сторінку міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

На території Знам'янського лісництва Чорноліського лісгоспу завершено будівництво нового лісонасіннєвого центру. Тут вирощуватимуть сіянці з закритою кореневою системою. Приживлюваність таких деревних рослин достатньо висока. Це показали результати попередніх років, коли Державне агентство лісових ресурсів України почало їх вирощувати.

На Кіровоградщині лісонасіннєвий центр

Планується у перший рік вирощувати 50 тисяч сіянців сосни та 150 тисяч сіянців дуба звичайного. Впродовж 2-3 років вирощування буде збільшено до 3 млн сіянців на рік.

Руслан Стрілець зазначив: "Попри російське вторгнення, продовжуємо висаджувати ліс та відкривати нові потужності для вирощування сіянців. За півтора року реалізації "Зеленої країни" уже висаджено 243 млн сіянців. Ми віримо в ЗСУ і віримо в нашу перемогу. Саме тому на територіях, де не було бойових дій, висадка не зупинялася. Цього року ліс створений на площі 24 тисячі га".

На Кіровоградщині лісонасіннєвий центр

Цього року під час робочого візиту на Житомирщину міністр Руслан Стрілець відкрив насіннєво-селекційний комплекс. Також завершено розширення і модернізація центру на Хмельниччині. Незабаром планується відкриття таких центрів на Волині, Закарпатті та Івано-Франківщині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: