fbpx
Сьогодні
15:31 30 Гру 2022

Оголошена в розшук чиновниця-колаборантка з Херсона сама з'явилася з повинною до суду

Оголошена у розшук чиновниця-колаборантка з Херсона добровільно з'явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, СБУ.

"За клопотанням Київської міської прокуратури чиновницю-колаборантку з Херсона, яка перебувала у розшуку та здалась правосуддю, взято під варту (ч. 7 ст. 111-1 КК України)", – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що підозрювана до вторгнення росії очолювала відділ соціально-психологічної служби виправної колонії в Херсоні. Після захоплення міста чиновниця перейшла на бік ворога та почала співпрацювати з окупантами.

Вона добровільно погодилася на пропозицію очолити "отдел кадров" у незаконно створеній загарбниками "исправительной колонии".

Перебуваючи на цій посаді, активно підтримувала дії країни-агресора та агітувала місцеве населення до лояльності к окупантам.

Псевдочиновниці було повідомлено про підозру та оголошено у розшук.

Після звільнення Херсона жінка переховувалася на підконтрольній Україні території. "Проте, усвідомлюючи невідворотність покарання, підозрювана добровільно з'явилася до суду, де їй обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", – підкреслили в прокуратурі.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Санкція статті передбачає від 12 до 15 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: