fbpx
Сьогодні
13:21 28 Гру 2022

За передачу рф розташування бомбосховищ колаборант із Краматорська отримав 11 років за ґратами

Фото: СБУ

У Донецькій області жителя Краматорська засудили до 11 років позбавлення волі за передавання інформації донецьким бойовикам та російському командуванню розташування бомбосховищ та фортифікацій.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу Донецької обласної прокуратури, пресслужбу Офісу генерального прокурора, пресслужбу Служби безпеки України.

У СБУ повідомили, що отримані розвідувальні дані від зрадника загарбники планували використати для підготовки і проведення ракетних ударів по Краматорську.

Прокуратура наголошує, засуджений усвідомлював, що ця інформація може бути використана ворогом на шкоду територіальній цілісності та обороноздатності держави.

Зазначають, прокурор довів, що у лютому 2022 року чоловік виконував прохання однокласниці, яка входить до складу угруповання донецьких бойовиків.

Він неодноразово збирав та через месенджер передавав їй детальну інформацію щодо розташування бомбосховищ, протитанкових й інших загороджувальних споруд у Краматорську.

Про отриману інформацію жінка "звітувала" ватажкам бойовиків і командуванню російських загарбників.

Колаборанта затримали у березні. Під час обшуку у чоловіка виявлено мобільні телефони із доказами листування з ворогом через месенджери.

Суд визнав його винним за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Чоловіку призначено покарання у вигляді 11 років ув'язнення.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: