fbpx
Сьогодні
14:23 29 Гру 2022

Варшава із солідарності з Україною відмовилась від новорічних заходів та феєрверків

English version here

З огляду на війну росії проти України новорічні святкові заходи будуть недоречними, влада столиці Польщі вирішила бути солідарною з українцями.

Про це повідомила речниця мерії Варшави Моніка Беут, інформує Tvn24.pl.

"В Україні, за нашим східним кордоном, точиться жорстока, кривава війна, в якій щодня гинуть мирні люди. Тому зараз не той стан, який надихав би організовувати такі особливі, радісні події", зазначила Беут.

Вона також нагадала, що з огляду на енергетичну кризу місто обмежило видатки, насамперед на організацію розваг.

Окрім того, речниця мерії закликала містян не використовувати петарди та феєрверки у новорічну ніч, оскільки це може викликати в українців, яких у Варшаві близько 100 тисяч, асоціації з війною. Вона підкреслила, що особливо йде мова про українських дітей.

До ініціативи мерії долучилася Рада міста Варшави, яка також закликала обійтися без піротехнічних засобів у новорічну ніч.

Нагадаємо, у Польщі перебувають 950 тисяч біженців з України, найбільше – у Варшаві та Вроцлаві.

Як писала Рубрика, у Києві 19 грудня засвітили символічну "ялинку незламності". Зазвичай до цього столична новорічна красуня сягала орієнтовно 30 метрів у висоту, проте цього року – лише 12.

Її встановили за кошти бізнесу, а генератор надали благодійники. Мер Києва Віталій Кличко наголошував, що з міського бюджету гроші на ялинку не витрачали взагалі.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: