fbpx
Сьогодні
09:55 25 Гру 2022

Працівники СБУ затримали чоловіка, який розселяв по квартирах окупантів у Чорнобаївці

Фото: СБУ

Співробітники СБУ під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Херсонщини арештували мешканця Чорнобаївки, який під час окупації російськими загарбниками селища добровільно пішов на співпрацю з росіянами.

Про це повідомила Служба безпеки України 24 грудня, пише Рубрика.

Як зазнасили силовики, чоловік займався розквартируванням агресорів.

У СБУ зазначили, що затриманий раніше запропонував свою "допомогу" колишньому очільнику місцевої окупаційної адміністрації колаборанту Юрію Турульову. До речі, він на цей час переховується на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Мешканець Чорнобаївки обійняв "посаду" керівника комунального підприємства сільської територіальної громади. Він займався розквартируванням російських загарбників у приміщеннях місцевих підприємств.

Також за його вказівкою підготували територію комунальних об'єктів для базування військової техніки та озброєння російських військ. А на території власного підприємства затриманий зберігав "гумдопомогу" з рф, яку росіяни намагалися використати для забезпечення "явки" на псевдореферендумі.

Після звільнення Чорнобаївки чоловік планував втекти до росії. Утім, співробітники СБУ встановили його перебування і затримали.

Яким може бути покарання?

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру пособництво державі-агресору (за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає ув'язнення від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п'ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без неї.

Наразі суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення винних до відповідальності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: