fbpx
Сьогодні
21:50 28 Гру 2022

Найближчим часом Київ може повернутися до графіків відключень світла

Фото: Rivnenews.com.ua

Ситуація в енергосистемі Києва стабілізується, найближчим часом столиця може повернутися до графіків відключень.

Про це заявив гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

"Перш за все, колеги бачать, що ситуація в енергосистемі Києва стабілізується. Відключення стають більш прогнозованими, завдяки неймовірній роботі енергетиків. Сподіваюся, найближчим часом зможемо повернутися до графіків. Ви і самі це відчуваєте", – написав Коваленко.

"Звісно, після того, як повернемося, варто згадати і використовувати на практиці все, що знаємо про користування електроприладами. Особливо на час підготовки до свят.

Маємо використовувати електроенергію відповідально, щоб із постачанням не було перекосів. Особливо – не вмикати у розетку все підряд у перші 15 хвилин після того, як дають світло", – закликав він.

За його словами, додатково до будинків, які відключаються централізовано, додається значна кількість тих, хто відключається самостійно.

Крім цього, міська влада Києва отримала 107 заявок ОСББ на компенсацію 70% вартості придбання генераторів для будинків.

Щоб отримати таку компенсацію, ОСББ/ЖБК мають звернутися до районних адміністрацій із заявою та пакетом документів, пояснив Коваленко.

"І це буде справді хорошою інвестицією і проявом піклування, бо від таких генераторів можна заживити водяні насоси, ліфти чи іншу техніку", – резюмував він.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: